Mikkelin MotoPaja
service service-and-repairsservice diagnosisservice brake-serviceservice battery-serviceservice lightsservice exhaust-systemservice extra-servicesservice car-glassservice additional-heating

Tietoa meistä

featured image

Mikkelin Motopajalla palvellaan autot kerralla kuntoon – vankalla ammattitaidolla, nopeasti ja luotettavasti

Mikkelin Motopajan lähes 30-vuotisen historian varrella ovat autoilijoiden tarpeet muuttuneet. Aikoinaan auton omistajat saattoivat tulla seuraamaan korjausta tai huoltoa asentajan viereen hallille, mutta nykypäivän autoilijat arvostavat helppoutta. Varsin elektronisten nykyautojen korjaus tai huolto eivät välttämättä onnistu itsenäisesti, eikä tarvitsekaan.

Mikkelin Motopajan historia juontaa juurensa jo vuoteen 1992, jolloin kaksi vankalla ajoneuvoasentajan kokemuksella varustettua kaverusta perustivat yrityksen. Aluksi keskityttiin moottoripyörien korjaamiseen ja huoltoon, mutta pian painopiste vaihtui selvästi autoihin. Yrittäjä Kyösti Ikosella oli autonasentajan taustaa merkkiliikkeestä, joten autohuoltoja ja -korjauksia tarjottiin alusta asti ammattitaidolla. Nykyään toimintaa pyörittää Ikosen rinnalla yrittäjä Markku Tiainen, joka on hänkin ollut mukana jo parikymmentä vuotta. Hallin puolella asiakkaiden autoja huoltaa kolmen hengen porukka rautaisia ammattilaisia. Asentajien vahva osaaminen onkin Motopajan toiminnan kivijalka.

Autojen ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat – Motopajalla päivitetään osaamista ja tekniikkaa jatkuvasti

Yrityksen alkuajoista ovat myös autot ja autoilijoiden tarpeet muuttuneet valtavasti. Vielä alkuvuosina oli varsin tyypillistä, että autonomistajat olivat itsekin hyvin kiinnostuneita huollosta ja korjauksista. ”Joskus isännät saattoivat tulla viereen katsomaan, kun heidän autoaan huollettiin”, muistelee Ikonen vuosien taakse. Nykyään autoissa on niin paljon elektroniikkaa ja lisävarusteita, että se tuo uudenlaisia haasteita autojen huolloille ja korjauksille. ”Autoilijat eivät monestikaan enää itse halua miettiä korjauksia, eikä tarvitsekaan. Ammattilaiseen otetaan herkästi yhteyttä, kun huoltovalo palaa ja ilmoittaa, että jokin asia täytyy nyt hoitaa kuntoon” jatkaa Ikonen.

”Autoilijat eivät monestikaan enää itse halua miettiä korjauksia – eikä tarvitsekaan”

Autokorjaamolta ja huoltamolta lisääntynyt elektroniikka vaatii myös uudenlaista osaamista ja sen jatkuvaa päivitystä. ”Sattuipa sellainenkin tapaus, että asiakkaalla oli ongelmana autossaan koko ajan palava turvatyynyvalo, vaikkei mitään varsinaista ongelmaa turvatyynyssä ollutkaan. Tutkimme asiaa ja ratkaisu löytyi sillä, että polttimo vaihdettiin uuteen. Kyllä siinä tuntui vähän hullulta kertoa asiakkaalle, että polttimo vaihdettiin uuteen, nyt ei enää valo pala!” naureskelee Ikonen. Tässäkin tapauksessa ammattilaisten osaamisella löydettiin ratkaisu, vaikka se maallikosta kuulostaakin nurinkuriselta. ”Meillä on syntynyt vuosien varrella vankka luottamus asiakkaiden kanssa. Asiakas voi tuoda autonsa meille, esittää ongelmat ja me sitten ehdotamme tarvittavat huoltotoimenpiteet. Meidän asentajien osaamisella diagnoosit tulevat usein hyvin nopeasti ja varmasti”, kertoo Ikonen.

”Pitkäaikaisista asiakassuhteista olemme erityisen ylpeitä”

Mikkelin Motopajalla satsataankin henkilökunnan jatkuvaan koulutukseen ja pyritään vastaamaan kattavasti asiakkaiden uudenlaisiin tarpeisiin. Kun autojen tekniikka ja varustelu jatkuvasti kehittyy, myös Motopajalla pysytään muutoksessa mukana, päivitetään laitteistoa, hankitaan tarvittaessa erikoistyökaluja ja kehitetään henkilökunnan osaamista. Ajatuksena on, että kun asiakas tulee Motopajalle, huoltamon osaamisella, ammattitaidolla ja tasokkaalla laitteistolla hoidetaan ajoneuvo kerralla kuntoon.

Myös premium-merkkien huollot toteutetaan merkkiliikkeen tasolla

Premium-autojen huollosta Motopajalla on erityisen vankka kokemus, päämerkkejä ovatkin Mercedes-Benz ja BMW. Ja vaikka kyseisten merkkien huollot kattavat suuren osan asiakaskunnasta, kaikki autot huolletaan ammattitaidolla, merkistä riippumatta! Varaosina käytetään ainoastaan ensiluokkaisia Bosch-varaosia ja muita alkuperäislaatua vastaavia merkkivaraosia. Laitteet ja tekniikka ovat huipputasoa, ja huollot sekä korjaukset hoidetaan huolellisesti aina valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Asiakkaiden vahva luottamus on ansaittu vuosien varrella

Ajan mittaan on syntynyt useita pitkäaikaisia asiakassuhteita. Osa asiakkaista on käynyt säännöllisesti Motopajalla jo vuosikymmeniä. ”Jotkut isännät ovat asioineet meillä jo 20 tai ehkä jopa 25 vuotta. Vaikka huoltotarpeita on jo aika vähän, vielä vaan monet tutut asiakkaat käyvät yhä uudelleen. Näistä pitkäaikaisista asiakassuhteista olemmekin erityisen ylpeitä!” kertoo Ikonen.

Olit sitten jo vakiasiakas tai uusi, olet lämpimästi tervetullut Mikkelin Motopajalle kaikissa autoosi liittyvissä huoltotarpeissa! Ota yhteyttä, niin varaamme ajan autollesi!

Puhelin: 010 231 2220

Sähköposti: paja@motopaja.fi

Osoite: Mikkelin Motopaja, Kaapelikatu 3, 50130 Mikkeli


Mikkelin MotoPaja – Bosch Car Service autokorjaamo

Olemme korkealaatuinen Bosch Car Service korjaamo bensiini- , diesel- ja sähköautoihin. Boschin kouluttamat mekaanikkomme tekevät diagnoosit ja autosi elektroniikan tarkastuksen Boschin kehittyneellä testaustekniikalla. Käytämme Boschin alkuperäislaatuisia varaosia. Näin uuden autosi takuu säilyy samoin kuin merkkikorjaamossa. Tervetuloa Bosch Car Serviceen!